Avtorji

Ranko Rajović – avtor NTC programa

Specialist interne medicine, smer neuroendokrinologija. Avtor programa NTC sistem učenja, ki se izvaja v sedemnajstih evropskih državah in kar v sedmih je le ta akreditiran pri ministrstvu za izobraževanje.

Je ustanovitelj Mense v petih državah in od leta 2002 član odbora za nadarjene otroke mednarodne organizacije Mensa (predsednik 2010 – 2012). Sodelovec UNICEF-a in dobitnik nagrade mednarodne Mense (MERF – Mensa education and resarch fondation) za intelektualni prispevek družbi.

Dela na pedagoški fakulteti v Kopru. Sodeloval je na TEMPUS projektu Anglija – Slovenija. Po NTC projektu so izvedli tudi dva EU projekta (IPA CBC): Hrvaška-Črna Gora in Srbija-Romonia.
Uroš Petrović

Uroš Petrović – soavtor šolskega programa

Soavtor NTC programa za šole. Pisatelj, avtor 12 knjig s področja književnosti za otroke in mladino ter dobitnik številnih nagrad. Njegove knjige so bile izdane v italijanskem, grškem, makedonskem, madžarskem in češkem jeziku. Je tudi dobitnik številnih prestižnih nagrad na področju fotografije. Dolgoletni predsednik Mense Srbija in član upravnega odbora Mense International. Gostujoči predavatelj na različnih fakultetah in drugih izobraževalnih ustanovah na državnem in mednarodnem nivoju.
© 2020 NTC | Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram