NTC Slovenija

NTC delavnice za otroke - Ljubljana

Prijavite se na delavnice - LjubljanaPrijavite se na delavnice - Domžale
Učenje naj bo igra!
VPISI POTEKAJO!
ZA OTROKE OD 5 DO 12 LET
Kaj imata skupnega šah in rdeča kapica?
Ne veste odgovora?

Otroci na NTC delavnicah ga bodo hitro našli! Povezovanje informacij, sklepanje, koncentracija in razvoj uporabnega znanja so glavni cilji ntc programa.
NA TA IN ŠE MNOGA DRUGA VPRAŠANJA BOSTE DOBILI ODGOVORE IN REŠITVE NA NTC DELAVNICAH. 

V naših šolah (ne samo slovenskih ampak tudi širše) je večina učenja na pamet. Zato naši otroci povečini mislijo le na pamet. S takim načinom učenja se pridobiva reproduktivno znanje, ki je precej neuporabno saj, če podatkov ves čas ne ponavljamo, čez 1 leto skoraj vse pozabimo. Učenje mora biti tako, da je pridobljen znanje uporabno – funkcionalno. Torej cilj učenja ni, da se učijo le na pamet ampak tudi, da mislijo. Znanje je uporabno šele takrat, ko znamo informacije, ki jih pridobimo (se jih naučimo), povezati med seboj in priti do nove rešitve.
NTC sistem učenja je specializiran program za razvoj učnih potencialov in miselnih sposobnosti otrok. V okviru NTC programa učimo otroke razmišljati, učimo jih, da mislijo, da znajo stvari, ki jih že poznajo med seboj povezovati in s tem pridobivajo uporabno (funkcionalno) znanje. Orodje pri tem učenju je IGRA.
To je samo nekaj pozitivnih izkušenj in opažanj staršev katerih otroci so obiskovali NTC delavnice. Uspeh je dejansko pri vseh otrocih, ki redno hodijo na delavnic.
V NTC centru izvajamo delavnice za otroke stare od 5 do 12 let. Na delavnicah usmerjamo otroke v take aktivnosti, ki jim omogočajo razvoj uporabnega znanja. Otroci, ki jih obiskujejo, se skozi igro, preko gibalnih aktivnosti, ki vključujejo miselne procese, učijo razmišljati in sklepati. S tem jim ustvarimo dobro osnovo za boljše in hitrejše učenje. Veščina razmišljanja bo ena pomembnejših veščin, ki jih bodo naši otroci morali obvladati v času šolanja, študija in končno iskanju zaposlitve. NTC sistem učenja je program, ki sistematično razvija pri otroku zmožnost mišljenja, razmišljanja, koncentracije, sklepanja, hitre miselne reakcije na problem, ki se pojavi.
Avtor NTC programa je dr. Ranko Rajović, ki je za to metodo leta 2015 dobil prestižno nagrado svetovne Mense. NTC metodo uporabljajo že v več kot 17 državah v Evropi za razvoj miselnih sposobnosti otrok.
Z usmerjanjem na NTC tehnike se otroci osvobodijo težav učenja obsežnih vsebin na pamet in v sebi poiščejo enostaven način, kako se naučiti besedilo ali pesem. 

CILJI NTC DELAVNIC

  • Dvig nivoja intelektualnih sposobnosti vseh otrok, ki obiskujejo program,
  • Preprečevanje motnje pozornosti in koncentracije v šolskem obdobju,
  • Razvijanje hitrosti razmišljanja, povezovanja in zaključevanja (uporabno, funkcionalno znanje),
  • Pravočasno odkrivanje naderjenih učencev in spodbujanje razvoja njihove nadarjenosti.
Prijava na delavnice:

Za dodatne informacije nam pišite na ljubljana@ntcucenje.com, pustite vaš kontakt in bomo stopili v stik z vami in vam podali vse potrebne informacije.

VPISI V ŠOLSKO LETO 2021/22 ŽE POTEKAJO!

Vpisi na celoletni ciklus potekajo do 25. 9. oziroma do zapolnitve mest za posamezno starostno skupino.

Termini in lokacije delavnic so v prijavni formi, kjer otroka tudi prijavite:

Prijava LjubljanaPrijava Domžale
Delavnice potekajo enkrat tedensko po uro in pol. Cena je 35 eur mesečno.  Za 2. in 3. otroka iz iste družine so dodatni popusti.


Opažanja nekaterih staršev katerih otroci so NTC delavnice obiskovali v preteklem šolskem letu:
“Sin je v šoli nadpovprečno uspešen in označen za nadarjenega učenca. Zaključil je 6. razred. Vendar mu je ves čas dolgčas. Zdaj, ko je spoznal NTC tehnike pa je pri njem prišlo do nekega miselnega preskoka. Vsaka snov, ki se jo v šoli učijo, pretvori v NTC tehniko. Nehal se je učiti na pamet, ker se vse nauči, ko sestavlja igre in uganke z NTC tehnikami.”
Daša
"Pri sinu, ki je star 6 let sem opazila, da je začel zelo hitro reševat miselne uganke in celo sam si izmišljuje razne besedne igre."
Simona
"Hči hodi v četrti razred in še na nobeno dejavnost ni tako rada hodila kot na NTC. Doma se moramo vsi igrati NTC igre in reševati razna zvita vprašanja, kot jim rečejo."
Matic
"Otrok je zaključil drugi razred in je bil ves čas zelo zaprt. V šoli se je bal povedati na glas kaj misli. Ni si upal vprašati, če česa ni vedel. Zdaj pa je pri njem opazna sprememba, kar je potrdila tudi njegova učiteljica, ki me je tudi vprašala, kaj smo naredili, da je tako drugačen. Postal je veliko bolj odprt, samozavesten, poln idej. Z delavnicami bomo zagotovo nadaljevali tudi v prihodnjih letih, saj zelo rad hodi."
Mateja