Zaradi trenutnih okoliščin ter hišne izolacije v okviru NTC mreže pripravili projekt “Čas za NTC”. Projekt bo potekal na naši FB strani, z namenom pomagati staršem in otrokom lažje skozi trenutne razmere.

Načrtovane igre bo mogoče opravljati doma, so stimulativne za otroke,  razvijajo pozornost, koncentracijo, kreativnost in matematično-logične sposobnosti, nekatere pa tudi motorične sposobnosti.

Nekatere igre bodo tudi tekmovalne in starši bodo lahko objavili naloge, ki ji bo ocenila strokovna žirija.

Vsak dan, ob 11h, bomo na naši FB strani “NTC Slovenija” za Vas objavili igralno nalogo ali predlog aktivnosti. Projekt se začne v soboto, 28.3.2020 in zaključi 11.4.2020.

Vsak dan, od sobote naprej, bomo ob 11h bomo objavili novo NTC nalogo ali predlog aktivnosti. Starši in otroci, ki želite sodelovati, lahko do 20h isti dan objavite svojo rešitev oz. predlog v komentarju naloge.

Naloge so namenjene otrokom med 5 -12 let, nekatere naloge pa bodo primerne tudi za starejše otroke, kar bomo posebej poudarili. Imeli bomo tudi naloge za starše, kjer nam lahko pokažete kako obvladate / vaše veščine.: ) 

Strokovna žirija bo vsak dan ob 12h objavila najboljše predloge prejšnjega dne, nagradne točke pa se dodeljujejo po naslednjem ključu:

1. mesto: 3 točke

2. mesto: 2 točki

3. mesto: 1 točke

Posebna kategorija je nagrada občinstva, ki se bo podelila glede na število prejetih všečkov. Komentar z največjim številom všečkov dobi * t.j. eno zvezdico.

Vsako soboto bo objavljena lestvica, ob koncu ciklusa pa dobijo prvi trije tekmovalni pari (starš in otrok), kakor tudi zmagovalni par po izboru publike, simbolično nagrado (NTC igrače).

Čas za NTC
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram