NTC izdelki

Kako z igro spodbujati miselni razvoj otroka

Zgodnje otroštvo je osnova za nadaljnji intelektualni razvoj otroka in avtor v knjigi predlaga številne vsakodnevne dejavnosti, ki stimulirajo otrokov mentalni razvoj pred vstopom v osnovno šolo.

Več na Emka.si

Kako z igro spodbujati miselni razvoj otroka

Tu ga ni, le kje tiči?

Izšla je druga knjiga v okviru NTC avtorice Tanje Podgornik in soavtorja Ranka Rajovića. Tanja Podgornik je svoje uganke in iskrice v verzih ustvarila po programu NTC in jih najprej preizkušala v vrtcu, kjer je zaposlena kot svetovalna delavka. Na reševanje ugank so se otroci skoraj nepričakovano odzivali sproščeno, radovedno ter z veseljem in vztrajnostjo – gotovo tudi ob spodbudah, močnem zgledu inventivnosti in komunikativnosti ter zanimivih izzivih in možnostih za aktivno vključenost, ki so jih bili otroci deležni s strani odraslih v vrtcu.

Več na mensa.si

Tu ga ni, le kje tiči?

IQ otroka – skrb staršev

Spoštovani starši in vzgojitelji, izšla je knjiga, ki je nastala v želji vzpodbuditi vaše otroke, da bi v čim večji meri dosegli svoj biološki potencial. Dejstvo je, da inteligenca ni odvisna zgolj od števila živčnih celic (genetski potencial), temveč tudi od števila zvez med nevroni. Obdobje do sedmega leta starosti je najbolj dragoceno za stimulacijo možganske aktivnosti ter za oblikovanje novih zvez.

Več na mensa.si

IQ otroka – skrb staršev

Didaktični material

Izdelke – igrače iz NTC programa najdete v Sloveniji pri:

Združenje za medgeneracijsko sožitje Pomagaj mi
3000 Celje
web: pomagajmi.si
e-mail: info@pomagajmi.si
tel.: 00386 41 278 430

Didaktični material