Razvoj učnih potencijalov in funkcionalnega mišljenja

Z veseljem Vas vabimo na predavanje avtorja NTC programa, dr. Ranka Rajovića:

Razvoj učnih potencijalov in funkcionalnega mišljenja

Vstop je prost, ampak prijava je obvezna, ker je število mest omejeno.

Raziskave kažejo, da imajo današnje generacije otrok bistveno več težav z motoriko, pozornostjo in koncentracijo v primerjavi s prejšnjimi generacijami otrok. Postavlja se vprašanje, kaj je vzrok temu, kakšne so lahko posledice takega trenda in kako ga lahko spremenimo. Katere so moderne napake staršev, kako jih preprečiti, kako naučiti otroke, da razmišljajo in kako naj bo učenje igra in ne mučenje. O teh in mnogih drugih vprašanjih, bo na predavanju govoril dr. Ranko Rajović.

NTC sistem učenja je specializiran program, ki temelji na teoretičnih osnovah nevrologije, nevropsihologije in drugih znanosti, zlasti pedagoško-družinske pedagogike, didaktike in metodologije za predšolsko in osnovnošolsko izobraževanje. Gre za nov pristop k učenju, v katerem prevladuje dejavnost otroka in njegov uspešen psihomotorični razvoj. Program ponuja načine za prepoznavanje nadarjenih otrok, njihove značilnosti in načine za povečanje IQ, razvijanje sposobnosti in ustvarjalnega mišljenja, poudarja pomen družine in širše skupnosti pri razvoju nadarjenih otrok. Metoda učenja NTC temelji na igri in se izvaja v 15 evropskih državah, vključno z Republiko Slovenijo.

Dr. Ranko Rajović, doktor interne medicine iz Novega Sada, magister nevrofiziologije, doktor športnih znanosti, je avtor Nikola Tesla Centra (NTC) učnega sistema in področje, s katerim se ukvarja je nevrofiziologija in njena uporaba v pedagogiki. Je predsednik Odbora za nadarjene, Mednarodnega združenja Mensa in UNICEFov sodelavec na projektu zgodnjega spodbujanja otrokovega intelektualnega razvoja. Dr. Rajović je strokovnjak za zgodnji razvoj otroške inteligence, katerega knjige so zelo priljubljene, njegova predavanja so bila na Youtube-u pogledana več kot 100.000 krat v samo dveh tednih, predavanja pa so večinoma napolnjena do zadnjega mesta.

Bliža se začetek novega ciklusa NTC delavnic za otroke 😊

Vse temine, detajle, nove in stare lokacije, najdete: