Vloga družine in izzivi v vzgoji nove dobe. Kje so meje naših otrok?

Z veseljem Vas vabimo na interaktivno predavanje in izobraževanje avtorja NTC programa, dr. Ranka Rajovića:

Vloga družine in izzivi v vzgoji nove dobe. Kje so meje naših otrok?

Kam je izginila globoka pozornost in kakšno bo šolanje naših otrok v prihodnosti

Zaradi spremembe okolja, otroci danes od malih nog predelujejo veliko število informacij, kar vodi do generacijske spremembe kognitivnega stila. Posledično je danes pri otrocih vse prisotnejši kognitivni stil hiper pozornosti, medtem ko postaja vse težje obdržati globoko pozornost. V koraku z velikimi spremembami okolja, se spreminja tudi vzgojni stil staršev. Nova doba postavlja pred starše številne izzive s katerimi se kot človeštvo prvič soočamo. Nič manj pritiska ni na vzgojiteljih in učiteljih. Posebej, če vzamemo v ozir, da mnogi učitelji trdijo, da je vsaka nova generacija otrok po številnih parametrih šibkejša v odnosu na prejšnje generacije. O teh in mnogih drugih vprašanjih, bo na predavanju govoril dr. Ranko Rajović.

Predavanje je namenjeno prevsem staršem, primerno pa je tudi za vzgojitelje in učitelje.

Podrobnosti:

  • Kraj: Ljubljana
  • Datum: sreda, 22. Maj 2019
  • Ura: 18.00 – 19.30
  • Lokacija: Srednja šola tehniških strok Šiška, Litostrojska cesta 51, Ljubljana
  • Predavanje bo potekalo v srbskem jeziku (PPT predstavitev v slovenščini)
  • Vstop je prost, ampak prijava je obvezna, ker je število mest omejeno (povezava spodaj)

Kaj je NTC sitem učenja?

Splošni cilj NTC programa je spodbujanje razvoja učnih potencialov predšolskih in šolskih otrok z izbranimi igralnimi dejavnostmi na osnovi sodobnih nevrofizioloških in psiholoških spoznanj, ki kažejo, da se možganske povezave intenzivno vzpostavljajo od rojstva do približno 5-7 leta otrokove starosti in je zato izjemnega pomena, da v tem občutljivem obdobju otroke sistematično spodbujamo k tistim dejavnostim, za katere je dokazano, da prispevajo k razvijanju možganov.

NTC sistem učenja je specializiran program, ki temelji na teoretičnih osnovah nevrologije, nevropsihologije in drugih znanosti, zlasti pedagoško-družinske pedagogike, didaktike in metodologije za predšolsko in osnovnošolsko izobraževanje. Gre za nov pristop k učenju, v katerem prevladuje dejavnost otroka in njegov uspešen psihomotorični razvoj. Program ponuja načine za prepoznavanje nadarjenih otrok, njihove značilnosti in načine za povečanje IQ, razvijanje sposobnosti in ustvarjalnega mišljenja, poudarja pomen družine in širše skupnosti pri razvoju nadarjenih otrok. Metoda učenja NTC temelji na igri in se izvaja v 15 evropskih državah, vključno z Republiko Slovenijo.

Dr. Ranko Rajović, doktor interne medicine iz Novega Sada, magister nevrofiziologije, doktor športnih znanosti, je avtor Nikola Tesla Centra (NTC) učnega sistema in področje, s katerim se ukvarja je nevrofiziologija in njena uporaba v pedagogiki. Je predsednik Odbora za nadarjene, Mednarodnega združenja Mensa in UNICEFov sodelavec na projektu zgodnjega spodbujanja otrokovega intelektualnega razvoja. Dr. Rajović je strokovnjak za zgodnji razvoj otroške inteligence, katerega knjige so zelo priljubljene, njegova predavanja so bila na Youtube-u pogledana več kot 100.000 krat v samo dveh tednih , predavanja pa so večinoma napolnjena do zadnjega mesta.